iCloud mail instellen op Outlook

Op deze pagina vind je de iCloud mail instellingen voor Outlook. Naast een overzicht met de imap en pop3 server mailinstellingen van iCloud, bieden wij een uitgebreid stappenplan om jouw iCloud email op een Outlook in te stellen. De exacte stappen kunnen per model verschillen, maar alle benodigde instellingen zijn hier terug te vinden. Mocht je er niet uitkomen of denk je dat er iets niet klopt, stel dan gerust je vraag onder aan de pagina!

Outlook stappenplan voor iCloud mail

1 Start Outlook, klik op het tabblad bestand en klik in de categorie informatie op Accountinstellingen.

2 Klik in het tabblad Email op Nieuw.

3 Schakel Serverinstellingen in en klik op volgende.

4 Selecteer Internet-e-mailadressen, klik op volgende en vul de volgende gegevens in onder gebruikersgegevens:

Uw naam: uw volledige naam.
E-mailadres: uw volledige e-mailadres.

5 In het vak Type Account onder Servergegevens selecteer je imap en vul je de volgende gegevens in:

Inkomende e-mail: imap.mail.me.com
Inkomende poort: 993

Uitgaande e-mail: smtp.mail.me.com
Uitgaande poort: 587

6 Onder Aanmeldingsgegevens vul je de volgende instellingen in:

Email: uw iCloud email-adres
Wachtwoord: uw iCloud email-wachtwoord

Aanmelden met beveiliging: ssl

7 Klik op Accountinstellingen testen. Als alles goed gaat klik je op volgende en vervolgens op voltooien.

Vraag en antwoord

Heb je een vraag over het instellen van email op je Outlook of denk je dat je een andere iCloud kunt helpen? Laat hier onder een bericht achter!

 • Wil graag een icloud account toevoegen in outlook 2019. Maar dit lukt niet Inkomende e-mail: imap.mail.me.com Inkomende poort: 993 Uitgaande e-mail: smtp.mail.me.com Uitgaande poort: 587

  1 month ago
 • Waar vind ik mijn wachtwoord voor mijn icloud emailadres?

  2 months ago
 • Ik krijg het icloud-account niet toegevoegd aan outlook, ww wordt steeds als fout aangegeven, terwijl ik 100% zeker weet dat het goed is en het ook gewoon op internet nog heb getest zojuist.

  5 months ago
 • alle adressen staan via icoud waar vindt ik dat paswoord terug ? OMover te zetten naaar een andere pc

  7 months ago
 • Beste, zoals de 2 voorgaande aangeven werkt iCloud bij mij in Outlook (2016, 365) ook niet meer. Enig advies zou zeer fijn zijn? Ik moet nu dagelijks mijn mails verwerken op mijn mobiele toestellen, zeer vervelend. Bedankt alvast.

  1 year ago
 • Beste, sinds de laatste update kan ik niet meer werken met mijn icloud account in outlook. ik ontvang niets en kan ook niets versturen. Wat kan ik doen? Mvg Sas

  1 year ago
 • telkens is het aanmelden bij de server mislukt. de poorten en de serverinstellingen zijn nochtans correct. ingegeven zoals boven vermeld.

  1 year ago
 • Ik krijg het icloud-account niet toegevoegd aan outlook, ww wordt steeds als fout aangegeven, terwijl ik 100% zeker weet dat het goed is en het ook gewoon op internet nog heb getest zojuist.

  1 year ago
 • ik probeer mijn icloud terug in te stellen via outlook. Dit lukt niet. Inkomende mail ok, uitgaande werkt niet Melding: Test-e-mailbericht verzenden: De server ondersteunt de door u opgegeven versleuteling voor de verbinding niet. Gebruik een andere versleutelingsmethode. Neem voor assistentie contact op met de beheerder van uw e-mailserver of uw internetprovider (ISP). Dank bij voorbaat voor de hulp

  3 years ago
 • Test-e-mailbericht verzenden: De server ondersteunt de door u opgegeven versleuteling voor de verbinding niet. Gebruik een andere versleutelingsmethode. Neem voor assistentie contact op met de beheerder van uw e-mailserver of uw internetprovider (ISP).

  4 years ago

Mail instellingen iCloud

POP / IMAP imap
Inkomende server imap.mail.me.com
Inkomende poort 993
SSL (beveiliging) inkomend ssl
Uitgaande server smtp.mail.me.com
Uitgaande poort 587
Inloggen vereist yes