Gmail email instellingen voor Android

Gmail
Op deze pagina vind je de Gmail mail instellingen voor Android. Naast een overzicht met de imap en pop3 server mailinstellingen van Gmail, bieden wij een uitgebreid stappenplan om jouw Gmail email op een Android in te stellen. De exacte stappen kunnen per model verschillen, maar alle benodigde instellingen zijn hier terug te vinden. Mocht je er niet uitkomen of denk je dat er iets niet klopt, stel dan gerust je vraag onder aan de pagina!

Mail instellingen Gmail

POP / IMAP imap
Inkomende server imap.gmail.com
Inkomende poort 993
SSL (beveiliging) inkomend ssl
Uitgaande server smtp.gmail.com
Uitgaande poort 465
Inloggen vereist yes

Android stappenplan voor Gmail mail

1 Open uw Email applicatie vanuit het menu, voeg een nieuw account toe en kies 'Overig'.

Als u nog geen account heeft kunt u gelijk beginnen met instellen. Open anders 'Instellingen' in de email app en kies voor 'Voeg account toe'.

2 Vul in het volgende scherm uw account gegevens in en klik op 'Login':

Email: uw Gmail email-adres
Wachtwoord: uw Gmail email-wachtwoord

3 Kies imap en vul onder onder 'Server inkomende post' de volgende gegevens in:

imap server: imap.gmail.com
Beveiligingstype: ssl
Poort: 993

4 Uw account is nu klaar voor gebruik.

Gefeliciteerd, uw account is nu ingesteld. Open de email app op uw smartphone om uw e-mail te gebruiken.

Vraag en antwoord

Heb je een vraag over het instellen van email op je Android of denk je dat je een andere Gmail kunt helpen? Laat hier onder een bericht achter!

 • De berichten die ik ontvang komen automatisch in de map 'PRIMAIR'. Hoe kan ik dat veranderen in 'ALLE INBOXEN'? Dank bij voorbaat...

  3 гады таму
 • krijg geen fotos doorgestuurd

  3 гады таму
 • kan geen mail verzenden. Krijg melding Gebruikersnaam of wachtwoord is incorrect. De IMAP/SMTP service is uitgeschakeld. Gebruikersnaam is email dus moet goed zijn en ww is hetzelfde als voor binnenkomende mail wat wel werkt. Mijn mails gaan er niet meer uit sinds mijn ww gewijzigd is. Ze blijven in postvak uit hangen. Enig idee wat ik kan doen? M.v.g stephen

  4 гады таму
 • kan geen mail verzenden. Krijg melding Gebruikersnaam of wachtwoord is incorrect. De IMAP/SMTP service is uitgeschakeld. Gebruikersnaam is email dus moet goed zijn en ww is hetzelfde als voor binnenkomende mail wat wel werkt. Mijn mails gaan er niet meer uit sinds mijn ww gewijzigd is. Ze blijven in postvak uit hangen. Enig idee wat ik kan doen? M. vr. gr.Gerard

  4 гады таму
 • Ik heb een Samsung Galaxy Tab2 (met gmail adres) en via email kan ik geen berichten meer versturen. Ik heb alle ingaande en uitgaande instellingen gedaan volgens beschrijving. Bij uitgaande instellingen krijg ik bericht "Installatie kan niet worden voltooid -- verificatie mislukt ".

  4 гады таму
 • Ik krijg geen mails in mijn e mailbox

  4 гады таму
 • Mijn instellingen staan allemaal correct ingesteld maar ik krijg steeds de fout "kan niet verbinden met server" Hopend op een snel antwoord.

  4 гады таму
 • Server niet beschikbaar bij uitgaande instellingen

  4 гады таму
 • Kan mijn e-mails niet zien op mijn iPad

  5 гадоў таму
 • Ik krijg geen mails meer binnen

  5 гадоў таму