Gmail email instellingen voor Outlook

Op deze pagina vind je de Gmail mail instellingen voor Outlook. Naast een overzicht met de imap en pop3 server mailinstellingen van Gmail, bieden wij een uitgebreid stappenplan om jouw Gmail email op een Outlook in te stellen. De exacte stappen kunnen per model verschillen, maar alle benodigde instellingen zijn hier terug te vinden. Mocht je er niet uitkomen of denk je dat er iets niet klopt, stel dan gerust je vraag onder aan de pagina!

Mail instellingen Gmail

POP / IMAP imap
Inkomende server imap.gmail.com
Inkomende poort 993
SSL (beveiliging) inkomend ssl
Uitgaande server smtp.gmail.com
Uitgaande poort 465
Inloggen vereist yes

Outlook stappenplan voor Gmail mail

1 Start Outlook, klik op het tabblad bestand en klik in de categorie informatie op Accountinstellingen.

2 Klik in het tabblad Email op Nieuw.

3 Schakel Serverinstellingen in en klik op volgende.

4 Selecteer Internet-e-mailadressen, klik op volgende en vul de volgende gegevens in onder gebruikersgegevens:

Uw naam: uw volledige naam.
E-mailadres: uw volledige e-mailadres.

5 In het vak Type Account onder Servergegevens selecteer je imap en vul je de volgende gegevens in:

Inkomende e-mail: imap.gmail.com
Inkomende poort: 993

Uitgaande e-mail: smtp.gmail.com
Uitgaande poort: 465

6 Onder Aanmeldingsgegevens vul je de volgende instellingen in:

Email: uw Gmail email-adres
Wachtwoord: uw Gmail email-wachtwoord

Aanmelden met beveiliging: ssl

7 Klik op Accountinstellingen testen. Als alles goed gaat klik je op volgende en vervolgens op voltooien.

Vraag en antwoord

Heb je een vraag over het instellen van email op je Outlook of denk je dat je een andere Gmail kunt helpen? Laat hier onder een bericht achter!

 • Ik krijg steeds een bericht om mijn wachtwoord in te vullen, ik vul het wachtwoord in van mijn gmail, maar er verandert niets. Kan dan ook geen berichten meer sturen en ontvangen

  2 тыдні таму
 • Ik krijg steeds een bericht om mijn wachtwoord in te vullen, ik vul het wachtwoord in van mijn gmail, maar er verandert niets. Kan dan ook geen berichten meer sturen en ontvangen Ik krijg bij Outlook steeds de vraag om een wachtwoord op te geven voor: imap.gmail.com. Hoe kom ik aan dat wachtwoord? Het is blijkbaar niet hetzelfde als het gmail account. Via webmail zijn de berichten wel te ontvangen. Bovendien tot een paar dagen geleden werkte alles naar behoren! Help a.u.b. 2 месяцы таму

  3 тыдні таму
 • Hallo, tijdens het instellen van mijn outlook om mijn gmail binnen te krijgen blijf ik de melding voor gebruikersnaan en wachtwoord krijgen, en deze kloppen want gmail werkt goed in de brouwser, wat kan er hier nog fout gaan? graag even hulp aub. Ik vermoed dat dit door de privacyinstellingen van gmail komt... maar waarom zouden deze instellingen plots gewijzigd zijn?

  2 месяцы таму
 • Ik krijg bij Outlook steeds de vraag om een wachtwoord op te geven voor: imap.gmail.com. Hoe kom ik aan dat wachtwoord? Het is blijkbaar niet hetzelfde als het gmail account. Via webmail zijn de berichten wel te ontvangen. Bovendien tot een paar dagen geleden werkte alles naar behoren! Help a.u.b.

  3 месяцы таму
 • Ik krijg steeds een bericht om mijn wachtwoord in te vullen, ik vul het wachtwoord in van mijn gmail, maar er verandert niets. Kan dan ook geen berichten meer sturen en ontvangen

  3 месяцы таму
 • Hallo, tijdens het instellen van mijn outlook 2016 om mijn gmail binnen te krijgen blijf ik de melding voor gebruikersmaan en wachtwoord krijgen, en deze kloppen want gmail werkt goed in de brouwser, wat kan er hier nog fout gaan? graag even hulp aub.

  4 месяцы таму
 • test

  4 месяцы таму
 • Zelfde..10d geen internetbereik en bij inloggen zegt google dat ik mijn paswoord 7d geleden veranderd heb..

  4 месяцы таму
 • Kwijt sinds eind augustua..mobiele gegevens 10d niet gewwrkt en toen zei google je hebt 7d geleden paswoord veranderd

  4 месяцы таму
 • Ik krijg bij Outlook steeds de vraag om een wachtwoord op re geven voor: imap.gmail.com. Hoe kom ik aan dat wachtwoord?

  4 месяцы таму