Gmail email instellingen voor Outlook

Gmail
Op deze pagina vind je de Gmail mail instellingen voor Outlook. Naast een overzicht met de imap en pop3 server mailinstellingen van Gmail, bieden wij een uitgebreid stappenplan om jouw Gmail email op een Outlook in te stellen. De exacte stappen kunnen per model verschillen, maar alle benodigde instellingen zijn hier terug te vinden. Mocht je er niet uitkomen of denk je dat er iets niet klopt, stel dan gerust je vraag onder aan de pagina!

Mail instellingen Gmail

POP / IMAP imap
Inkomende server imap.gmail.com
Inkomende poort 993
SSL (beveiliging) inkomend ssl
Uitgaande server smtp.gmail.com
Uitgaande poort 465
Inloggen vereist yes

Outlook stappenplan voor Gmail mail

5 Selecteer Internet-e-mailadressen, klik op volgende en vul de volgende gegevens in onder gebruikersgegevens:

Uw naam: uw volledige naam.
E-mailadres: uw volledige e-mailadres.

6 In het vak Type Account onder Servergegevens selecteer je imap en vul je de volgende gegevens in:

Inkomende e-mail: imap.gmail.com
Inkomende poort: 993

Uitgaande e-mail: smtp.gmail.com
Uitgaande poort: 465

7 Onder Aanmeldingsgegevens vul je de volgende instellingen in:

Email: uw Gmail email-adres
Wachtwoord: uw Gmail email-wachtwoord

Aanmelden met beveiliging: ssl

Vraag en antwoord

Heb je een vraag over het instellen van email op je Outlook of denk je dat je een andere Gmail kunt helpen? Laat hier onder een bericht achter!

 • Ik wil Gmail instellen in Outlook 2016 maar het lukt gewoon niet. Nochtans is alles goed ingesteld. Kan het zijn dat ik 48 uren moet wachten alvorens het wel goed ingesteld is. Ik heb wel Outlook 2016 moeten herinstalleren en misschien bleven er sporen achter van de vorige installatie.

  2 гады таму
 • Hoe kom ik aan mijn wachtwoord voor gmail?

  3 гады таму
 • Probleem blijft. Alle instellingen kloppen. Kan wel email ontvangen, maar niet verzenden vanaf mijn laptop. Via telefoon werkt wel.

  3 гады таму
 • Werkt niet onder outlook 2018 en windows 10 pro kan geen verbinding opmaken.

  3 гады таму
 • Ik krijg bij Outlook steeds de vraag om een wachtwoord op te geven voor: imap.gmail.com. Hoe kom ik aan dat wachtwoord? Het is blijkbaar niet hetzelfde als het gmail account.

  3 гады таму
 • Ik krijg steeds een bericht om mijn wachtwoord in te vullen, ik vul het wachtwoord in van mijn gmail, maar er verandert niets. Kan dan ook geen berichten meer sturen en ontvangen

  3 гады таму
 • Ik krijg steeds een bericht om mijn wachtwoord in te vullen, ik vul het wachtwoord in van mijn gmail, maar er verandert niets. Kan dan ook geen berichten meer sturen en ontvangen Ik krijg bij Outlook steeds de vraag om een wachtwoord op te geven voor: imap.gmail.com. Hoe kom ik aan dat wachtwoord? Het is blijkbaar niet hetzelfde als het gmail account. Via webmail zijn de berichten wel te ontvangen. Bovendien tot een paar dagen geleden werkte alles naar behoren! Help a.u.b. 2 месяцы таму

  3 гады таму
 • Hallo, tijdens het instellen van mijn outlook om mijn gmail binnen te krijgen blijf ik de melding voor gebruikersnaan en wachtwoord krijgen, en deze kloppen want gmail werkt goed in de brouwser, wat kan er hier nog fout gaan? graag even hulp aub. Ik vermoed dat dit door de privacyinstellingen van gmail komt... maar waarom zouden deze instellingen plots gewijzigd zijn?

  3 гады таму
 • Ik krijg bij Outlook steeds de vraag om een wachtwoord op te geven voor: imap.gmail.com. Hoe kom ik aan dat wachtwoord? Het is blijkbaar niet hetzelfde als het gmail account. Via webmail zijn de berichten wel te ontvangen. Bovendien tot een paar dagen geleden werkte alles naar behoren! Help a.u.b.

  3 гады таму
 • Ik krijg steeds een bericht om mijn wachtwoord in te vullen, ik vul het wachtwoord in van mijn gmail, maar er verandert niets. Kan dan ook geen berichten meer sturen en ontvangen

  3 гады таму